۴ بهمن ۱۳۸۸، ۱۲:۱۳

پرونده اختصاصی مهر /

فعالیتهای هدایت شده به بهانه "کار دانشجویی"/ دانشجویان به هوش باشند

فعالیتهای هدایت شده به بهانه "کار دانشجویی"/ دانشجویان به هوش باشند

معاون دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم درباره آگهی هایی که دانشجو را بهترین بازاریاب و دانشگاه را بکرترین بازار برای برخی محصولات مانند لوازم آرایشی، بدلی جات، لباس خارجی، CD و ... می دانند، گفت: می تواند بخشی از این فعالیتها هدایت شده باشد که دانشجویان باید به هوش باشند.

جلیل دارا در گفتگو با خبرنگار مهر در پی انتشار گزارشی درباره دعوت گسترده دلال مآبان از دانشجویان برای بازاریابی محصولات آرایشی، لباس خارجی، بدلی جات و ... گفت: افرادی از فقدان فرصت کاری برای دانشجویان و نیاز مالی آنها سوء استفاده می کنند و آنها را برای یکسری فعالیت اقتصادی ترغیب می کنند که البته زمینه های کاری پیشنهادی این افراد بیشتر شبیه سوء استفاده از دانشجو به عنوان ابزاری برای مباحث اقتصادی خودشان است.

وی افزود: قرار گرفتن دانشجو در مسیر بازاریابی محصولات آرایشی یا بدلی جات و یا CD هایی که اهداف فرهنگ بومی جامعه ایرانی اسلامی را دنبال نمی کنند به این معناست که دانشجو از مسیر و تکلیف اصلی خود خارج شده است. به لحاظ روانی نیز چنین دانشجویانی سرخورده می شوند و کارویژه اجتماعی خود را گم می کنند.

معاون دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: دانشجویان هوشیار باشند تا در دام افرادی نیافتند که بخواهند با عنوان درآمدزایی و ظاهرا با انگیزه صرفا اقتصادی از موقعیت دانشجویی آنها سوء استفاده کنند و به واسطه دانشجو بودن آنها اقدام به ورود و بازاریابی کالاهایی به داخل محیط های دانشگاهی و خوابگاههای دانشجویی کنند که این کالاها چندان هم با دغدغه های اولیه فضاهای دانشگاهی تناسبی ندارند.

دارا درباره وظایف دانشگاه در قبال جریان ضد فرهنگی مورد اشاره به مهر گفت: دانشگاه که باید متولی ارائه بینش صحیح فرهنگی به دانشجویان باشد و دانشجو را به تکلیف خود آگاه کند باید جلوی ترویج چنین اخلاق هایی را بگیرد و متولیان فرهنگی و دانشجویان فعال نیز وظیفه دارند کالاهای فرهنگی مبتنی بر مولفه های ایرانیت و اسلامیت آنچنان گسترده و متنوع تولید و عرضه کنند که بتوانند با کالاهای فرهنگی دیگر که نسبت به شأن دانشگاه پیش پا افتاده هستند رقابت کنند. 

وی افزود: دانشجویان باید منزلت خود را حفظ کنند و نگاه قدسی که به دانشجو وجود دارد را مد نظر داشته باشند و خود با یک سری مسائل روزمره اقتصادی که متناسب با جایگاهشان نیست درگیر نکنند.

معاون دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: باید فضایی فراهم شود تا کار دانشجویی به شکلی در شان دانشجو در داخل دانشگاه تعریف شود و طوری درباره کار دانشجویی فرصت سازی شود که دانشجویان واردار نشوند به علت نیازهای مالی به سمت اموری بروند که با وظیفه ذاتی دانشجو یعنی تحصیل و ترویج علم متضاد باشد.

کد خبر 1020431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha